Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подношење предлога за Савјет за сарадњу органа државне управе и невладиних организација (шест чланова) до 23. јула

Објављено: 20.07.2018. 16:29 Аутор: МЈУ

Рок за предлагање представника невладиних организација у Савјет за сарадњу органа државне управе и невладиних организација по Јавном позиву објављеном 12. јула 2018. године је понедјељак 23. јул 2018. године.

Подсјећамо заинтересоване невладине организације да своје предлоге треба да доставе на Обрасцу 2 прописаном Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), који се може преузети овдје те да исти, са документацијом прописаном поменутим јавним позивом, доставе искључиво поштом на адресу:

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Римски трг број 45
81 000 Подгорица
са напоменом: “предлагање представника
невладине организације у Савјет”



۞ Због иновираног начина предлагања и избора чланова Савјета за сарадњу органа државне управе и невладиних организација, те новог обрасца, подсјећамо да ће за чланове Савјета из невладиних организација, Влади Црне Горе бити предложени представници невладиних организација за које буде достављено највише предлога невладиних организација које су испуниле услове из Јавног позива. Поступак је једнофазан, за разлику од поступка који је био прописан за Савјет за развој НВО, када је била предвиђена и друга фаза-достављање подршки кандидату са листе. Наглашавамо да нема достављања подршки већ само предлога.

۞ Како се ради о 6 области за које се могу предложити кандидати, наглашавамо да и кандидат и невладина организација која га предлаже, треба да доставе доказ о искуству у области за коју се предлаже кандидат, односно да НВО достави доказ да је у претходне три године, у вези са области за коју предлаже кандидата спровела истраживање, израдила документ, организовала скуп или реализовала пројекат усмјерен на унапређење стања у тој области, као и да у статуту мора имати баш ту област дефинисану као подручје дјеловања.

Јавни позив можете преузети овдје

НАЦИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ С НВО

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?