Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић-Спасовски: Пуна подршка Црне Горе Македонији у интеграционим процесима ка ЕУ и НАТО

Објављено: 20.07.2018. 19:46 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић боравио је данас у званичној посјети Македонији, гдје се сусрео са потпредсједником Владе и министром унутрашњих послова, Оливером Спасовским.

Посјета Македонији била је прилика да министар Нухоџић, у своје и у име Владе Црне Горе, упути честитке званичницима и грађанима те земље због недавног позива за чланство у НАТО и скорог отпочињања преговора за Европском унијом. Овом приликом MUP Makedonijeминистар Нухоџић је поручио да Македонија у овим процесима може рачунати на снажну и пријатељску подршку Црне Горе, и исказао увјерење да ће наше искуство бити корисно и добродошло у европским и евроатлантским интеграцијама које Македонији предстоје. Позив Македонији да отпочне преговоре у вези са уласком у НАТО од нарочитог је значаја са аспекта регионалне безбједности, казао је министар Нухоџић, и преносећи црногорско искуство додао да су бенефити од чланства у овој организацији видљиви и на другим пољима, а нарочито на економском плану, кроз рекордну посјећеност туриста током прошле године и значајне инвестиције.

Током састанка министри су оцијенили да је сарадња два ресора унутрашњих послова квалитетна, нарочито у дијелу полицијских послова, како на билатералном, тако и на регионалном плану. Министри су поручили да борба против организованог криминала, нелегалних миграција и тероризма, као и других облика тешког криминала, остаје приоритет регионалног залагања, а у наредном периоду фокус интензивније сарадње биће и на испуњавању мјерила из Поглавља 24 из преговарачког процеса са Европском унијом. Министри су похвалили и заједничке полицијске активности које се већ неколико година заредом остварују током љетње туристичке сезоне, кроз присуство полицијских службеника из Македоније а које доприносе јачању пријатељских веза, али и превенцији свих облика криминала.

Данашњи сусрет био је прилика да министри Нухоџић и Спасовски потпишу и споразум између двије владе у области борбе против трговине људима, у циљу јачања националних механизама за ефикаснији одговор на изазове у овој области.



Видео: хттпс://yоуту.бе/Брп9зq2Е0нк Видео: хттпс://yоуту.бе/05г3ГЗГсКДА







Да ли вам је садржај ове странице био од користи?