Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радна посјета потпредсједнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, проф. др Зоране Михајловић

Објављено: 20.07.2018. 20:00 Аутор: МСП

Потпредсједница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић боравиће у понедељак 23. јула у званичној посјети Црној Гори.

Делегација Републике Србије, на челу са потпредсједницом Михајловић, ће обићи градилиште моста Морачица који представља најзахтјевнији објекат на приоритетној дионици аутопута Бар Бољаре, а који представља дио аутопута Београд-Јужни Јадран.

Михајловић ће се на градилишту моста Морачица сусрести са представницима извођача радова, кинеске компаније Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион (ЦРБЦ) и представницима надзорног органа, француско-италијанског конзорцијума ИНГЕРОП-ГЕОДАТА.

Током званичне посјете предвиђено је и потписивање Меморандума о разумијевању и сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије.

Меморандум ће, у име Владе Црне Горе, потписати господин Осман Нурковић, министар саобраћаја и поморства, а у име Владе Републике Србије, проф. др Зорана Михајловић, потпредсједница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Потписивање меморандума о разумијевању и сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије предвиђено је у Вили Горица у 11.15х, а изјаве за медије господина Османа Нурковића, министра саобраћаја и поморства Црне Горе и госпође Зоране Михајловић, потпредсједнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије у 11.25х.

Осим о реализацији пројекта аутопута као једном од кључних инфраструктурних пројеката за обије земље, на радном састанку биће разговора и о другим темама из области саобраћаја, у циљу унапређења будуће сарадње двије земље.

Напомињемо да је због организације догађаја у Вили Горица неопходна акредитација новинара и камермана на број телефона/емаил адресу контакт особе из Службе за односе са јавношћу и протокол министарства саобраћаја и поморства.

Контакт особа за све додатне информације је: 

Харис Шаботић, моб: 069 360 673, е-маил: харис.саботиц@мсп.гов.ме

Министарство саобраћаја и поморства

            Служба за односе с јавношћу и протокол  

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?