Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте једногласно подржао пројекат Колашин 1600

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је, на данас одржаној 12. сједници којом је предсједавао предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, размотрио и једногласно предложио Влади да усвоји Извјештај о резултатима преговора по основу међународног Јавног тендера за издавање у дугорочни закуп земљишта за изградњу базног насеља планинског центра „Колашин 1600”, са Предлогом одлуке о давању у дугорочни закуп земљишта за изградњу базног насеља планинског центра „Колашин 1600“ и Предлогом уговора о давању у дугорочни закуп земљишта за изградњу базног насеља планинског центра „Колашин 1600“.

Предмет деведесетогодишњег закупа је земљиште површине 271.990,00 м² по фиксној закупнини од 0,10 €/м² и варијабилној закупнини од 0,10 одсто од нето стварне добити при чему се обје закупнине обрачунавају на годишњем нивоу уз клаузулу да се плаћа унапријед за десет година.

Саставни дио Уговора чини и Инвестициони програм представљен у четири кластера од више од 50 милиона еура, од чега је предвиђено улагање од 12,8 милиона у првом кластеру односно за прве четири године.

Просторним планом посебне намјене Бјеласица и Комови и Детаљном разрадом локалитета Колашин 1600 ова локација је препозната као окосница развоја зимског туризма у Сјеверном региону Црне Горе са још седам зимских центара: Жарски, Цмиљача, Торине, Колашин 1450, Јеловица са голф насељем, Комови и Ецо адвентуре парк Комови.

Савјет је, на захтјев Министарства економије, предложио Влади да донесе Одлуку о допунама Одлуке о плану приватизације за 2018. годину. Предложено је да у План приватизације за 2018. годину буде уврштена и приватизација, акционарског друштва Цастело Монтенегро АД - Пљевља у којем је Држава власник 86,8123 одсто акцијског капитала, а за чију је куповину зааинтересованост исказала њемачка компанија Кохлер Верпацкунгстецхник.

Разматрајући Информацију Комисије за имовинска питања да се на основу захтјева странака Интоурс Д.О.О Подгорица за промјену уписа из права коришћења у право својине на непокретнсти из Листа непокретности број 7459 КО Подгорица, кат.парцела број 2049/14, односно за достављање доказа да ли су привредна друштва АД Марго Маркет, АД Тргокоп, АД Динамик Траде, АД Волумен Траде и АД Ритам Траде, исплатили адекватну тржишну накнаду у поступку приватизације за предметно земљиште, Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је закључио да се због непотпуне документације нијесу стекли услови за давање траженог мишљења.

На основу захтјева ДОО Еко месо из Бијелог Поља Савјет је дао Мишљење да су се стекли услови за претварање права корисиења коришћења у право својине за катастарске парцеле број 9/1 11/1 и 11/3 укупне површине 35.405 м² из Листа непокретности број 3215 Ко Бијело Поље.

Савјет је разматрајући Захтјев друштва Вектра Бока АД – Херцег Нови за давање сагласности за продају хотела Плажа, Игало, Тамарис и стари хотел Бока донио Закључак о образовању радне групе која ће извјестити Савјет о свим релевантним питањима из Захтјева.

На предлог члана Савјета Срђе Кековића донио Закључак да Министарство финансија и Министарство здравља за наредну сједницу припреме цјеловиту информацију о статусу болнице у Мељинама.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је размотрио Извјештај о раду Савјета за приватизацију и капиталне пројекте са Извјештајем о реализацији Плана приватизацију за период 1. јанурра до 30. јуна 2018. године. У Извјештају се наводи, међу осталим, да је Савјет у извјештајном периоду одржао пет сједница, да је донио План приватизације за 2018. годину и да је поступио по 37 захтјева за слободан приступ информацијама, што уз чињеницу да је у претходној години поднијета 156 захтјева потврђује унапређење транспарентности рада Савјета.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
     
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?