Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Беране добило храм спорта, који је вриједило чекати

Објављено: 21.07.2018. 20:39 Аутор: Министарство спорта
Беране, 21. јул 2018. - Путеви домаћих и медјународних рукометних, кошаркашких и одбојкашких такмичења, убудуће ће водити и у Беране- поручио је министар спорта Никола Јановић на отварању новоизграђене спортске дворане, која ће, како је казао, умногоме измијенити не само спортско лице града на Лиму, већ и сјевера Црне Горе. Дворана се налази у оквиру спортско-рекреативног комплекса у непосредној близини градског стадиона, површине 5.350м² и капацитетом од 1.528 мјеста.

Честитајући грађанима 21. јул, празник града, Јановић је захвалио општини Беране на позиву, да заједно са њеним предсједником Драгославом Шћекићем, свечано отвори нову спортску дворану и подсјетио да је у изградњу и опремање тог спортског објекта, из капиталног буџета, држава уложила близу пет ипо милиона еура.
 
,,Изградња нове спортске дворане, свједочи о прегалаштву и упорности свих оних који су учествовали у оваквом једном градјевинском подухвату. Ако се томе додају и бројни планирани пратећи садржаји, онда са пуним правом можемо да поручимо да је град Беране добио свој храм спорта, који је вриједило чекати“- оцијенио је Јановић.

Ministarstvo sporta

Полазећи, како је рекао, од значаја који спорт има за здравље нације, медјународни престиж, афирмацију, национални понос и друге вриједности од општег друштвеног интереса, а у жељи да, не само одржи, већ и отвори нове перспективе развоја црногорског спорта нарочито на сјеверу Црне Горе, држава у континуитету ствара услове за његов развој, казао је министар и додао да је ,,и ова капитална инвестиција, потврда владине визије, да из године у годину, домаћински је оспособљавајући, гради спортску инфраструктуру, која ће бити у функцији развоја црногорског спорта”.

Јановић је најавио да ће до краја године, Министарство спорта достићи цифру од близу милион еура, колико је у адаптацију и реконструкцију постојећих или изградњу нових спортских објеката, уложило у првих годину ипо рада Владе. 

Ministarstvo sporta

Подсјетио је на реконструисано градско спортско игралиште у Плужинама и једно школско у Котору, на отворену прву градску теретану у Мојковцу, реновиране фискултурне сале у Улцињу, Пљевљима, Цетињу и Котору. Општина Рожаје, добиће фудбалски терен са вјештачком травом, стадион ФК Комови у Андријевици нову трибину. У Шавнику би требало да почне изградња првог стадиона малих спортова, на Жабљаку се један такав приводи крају, док и у Петњици очекујемо почетак изградње нових спортских терена.

,,Зато је Црна Гора данас, право спортско градилиште, јер нам је циљ да проширимо спортску базу и дјецу мотивишемо да се баве спортом, а да улагања у спортску инфраструкутуру, буду подстрек за младе и достигну ниво који ће бити сразмјеран успјесима које постижу црногорски спортисти”- поручио је министар Јановић и у име Владе Црне Горе, одао признање, свима онима који су у нову спортску дворану, уградили ентузијазам, жељу и вољу, да град Беране добије мјесто, које ће допринијети не само популаризацији и промоцији спорта и здравих стилова живота медју грађанима, нарочито оним најмлађим, већ ће како је закључио на церемонији отварања дворане, позитивно утицати и на развој спортског туризма. 
  
Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић увјерен је да ће импресивно здање спортске дворане, постати мјесто спортских, културних и забавних активности јер је тако, казао је на отварању и конципирано. ,,Посебно се захваљујем претходном предсједнику Владе, који је уважио наш захтјев и разумио потребу изградње хале, као и садашњем, који је заједно са нама, наставио реализацију започетог пројекта. Наша дворана, наш је заједнички успјех, инвестиција у бољу, љепшу и здравију будућност, она је већ сада симбол нашег града. Ово је још једна у низу наших инфраструктурних, спортских побједа”- поручио је предсједник беранске општине.

Министар Јановић је на Шћекићев позив, претходно присуствовао и свечаној сједници поводом 21. јула, Дана општине Беране.



МИНИСТАРСТВО СПОРТА



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?