Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Котор: Пронађено и одузето 342 таблете екстазија и марихуана; осумњичени лишен слободе

Објављено: 21.07.2018. 19:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су данас, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојних дрога у Котору, пронашли и одузели МДМА (екстази) и марухуану. Слободе је лишено лице осумњичено да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека су, 21.07.2018. године у раним јутрањим часовима у страром граду у Котору, извршили контролу Д.М. (34) из Котора. Д.М. је када је угледао полицијске службенике покушао да одбаци опојну дрогу МДМА (екстази) који је држао у руци, али је у томе спријечен. Контролом овог лица полицијски службеници су пронашли и одузели 12 таблета ове опојне дроге. Полицијски службеници су након тога ушли у стан који користи Д.М. гдје су пронашли и одузели још 330 таблета за које се сумња да су опојна дрога МДМА (екстази) и два пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине од око 400 грама.

Криминалистичка обрада упућује на сумња да се Д.М дужи временски период бавио тзв. уличном продајом опојних дрога на територији Општине Котор, а посебно током одржавања музичких манифестација.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Д.М. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Исте вечери, такође у Старом граду у Котору, полицијски службеници Одсјека су код два лица, црногорска држављанина, пронашли мање количине материја за које се сумња да су опојне дроге кокиан и амфетамин, а које су, сумња се, биле намијењене личној употреби. Против ових лица биће поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја изЗакона о спрјечавању злоупотребе дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?