Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Пронађени и одузети екстази и марихуана; једно лице лишено слободе, против другог прекршајана пријава

Објављено: 21.07.2018. 22:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су јуче, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојних дрога на подручју Општине Будва, контролом лица и возила пронашли и одузели екстази и марихуану. Једно лице је лишено слободе због постојања основане сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога док је против једног лица поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе опојних дрога.

Наиме, службенци Одсјека су, 20.07.2018. године око 22,30 часова, на магистралном путу у мјесту Завала зауставили пмв марке „ВW Голф В“ подгоричких регистарских ознака којим је управљао В.П. (19) из Подгорице, док су се у возилу налазили И.Р. (22), М.Д. (22), А.А. (21), сва лица из Никшића и Б.Т. (24) из Подгорице. Службеници Одсјека су приликом контроле лица и возила, код А.А. пронашли пвц замотуљак са осам таблета за које се сумња да су опојна дрога екстази, код Б.Т. је пронађено пвц паковање са 31 таблетом опојне дроге за коју се сумња да је опојна дрога екстази, пвц паковање са садржајем прашкасте материје за коју се сумња да је опојна дрога екстази тежине 0,5 грама као и једно пвц паковање са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуанатежине 0,8 грама.

Пронађена и одузета опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијешен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Б.Т. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Против А.А. биће поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о сријечавању злоупотребе опојних дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?