Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Лишено слободе лице које се потраживало од стране НЦБ интерпол Београд због више кривичних дјела

Објављено: 22.07.2018. 21:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Регионалног центра граничне полиције „Југ“ у сарадњи са службеницима Центра безбједности Бар су лишили слободе П.В. (64) из Шапца, држављанин Републике Србије, за којим је расписана Интерполова потјерница од стране НЦБ Интерпол Београд ради издржавања казне затвора у трајању од седам година због кривичног дјела трговина дрогом и кривичног дјела тешка крађа, као и ради вођења кривичног поступка због постојања основане сумње да је починио кривично дјело ратни злочини против цивила у саизвршилаштву.

Ниаме, службеници РЦГП „Југ“ и ЦБ Бар су, 20.07.2018. године око 16,30 часова, поступајући на основу оперативних информација да се на територији Општине Бар налази лице које се потражује по Интерполовој потјерници, у мјесту Утјеха, затекли једно лице у вршењу кривичног дјела незаконит риболов, а које је том приликом полицијским службеницима дало лажне личне податке. Криминалистичком обрадом у ЦБ Бар утврђено је да се раду о П.В. и да се он потражује по два основа од стране НЦБ Интерпол Београд, ради издржавања казне затвора у трајању од седам година због кривичног дјела трговина дрогом и кривичног дјела тешка крађа, као и ради вођења кривичног поступка због постојања основане сумње да је починио кривично дјело ратни злочини против цивила у саизвршилаштву.

Он је кривично дјело ратни злочини против цивилног становништва почнио, како се сумња, у периоду између 23.03.1999. и 20.06.1999. године у селу Цуска, Општина Пећ, као један од припадника паравојне јединице „Шакали“, на начин што је, сумња се, починио напад на цивиле албанске националности и убијао их, мучио, пљачкао и узимао њихову личну имовинуради стицања незаконите добити. Том приликом лишено је живота 41 лице.

Службеници РЦГП „Југ“ и ЦБ Бар су потив овог лица надлежном државном тужиоцу поднијели кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело незаконит риболов и прекршајну пријаву надлежном судији Основног суда због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру.

П.В. је спроведен у ЗИКС ради издржавања казне која му је изречена због почињеног прекршаја.

Због постојања наведене потјернице, лице ће бити приведено судији за истрагу Вишег суда у Подгорици на даљи поступак.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?