Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић и амбасадорка Монголије Њ.Е. Ганкураи Батунгалаг: Постоји простор за покретање заједничких иницијатива и пројеката

Објављено: 23.07.2018. 20:38 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић састао се данас на Цетињу са новоименованом нерезидентном амбасадорком Монголије у Црној Гори, Њ.Е. Ганкураи Батунгалаг.

Оцијењено је да Црна Гора и Монголија до сада нијесу оствариле значајну размјену у области културе, али да постоји простор за покретање заједничких иницијатива и пројеката. Саговорници су нагласили да посебну област за остваривање сарадње представља поље кинематографије, те да би било веома корисно организовати манифестације Дани монголског филма у Црној Гори и Дани црногорског филма у Монголији.

Министар Богдановић и Амбасадорка Бутунгалаг су такође разговарали о могућностима сарадње у оквиру УНЕСЦО-а, будући да двије државе имају значајне и вриједне локалитете које су уписане на Листу свјетске баштине.

Закључено је да ће у наредном периоду бити уложени напори у циљу остваривања институционалне сарадње и повезивања богатих култура двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?