Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Италијанска предузећа препознају потенцијал црногорске привреде

Објављено: 25.07.2018. 00:46 Аутор: Министарство економије
Италијанска предузећа са интересовањем прате позитиван развој економских прилика у Црној Гори, препознајући потенцијал отворене и динамичне привреде, закључено је на данашњем састанку министарке економије Драгице Секулић и представника највеће италијанске привредне асоцијације - Конфиндустрија.

Министарка Секулић се, у оквиру званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића Републици Италији, сусрела данас са генералном директорицом Конфиндустрије Марћелом Панући. 

Панући је најавила да ће Конфиндустрија до краја ове године организовати нове сусрете привредника у циљу сагледавања прилика за реализацију нових пројеката и инвестиција. 

Министарка Секулић је истакла да економски раст, реализоване реформе и блискост двије пријатељске државе чине Црну Гору пожељним партнером за италијанска предузећа.

Конфиндустрија је асоцијација која окупља више од 2.000 локалних асоцијација са 170.000 компанија које запошљавају 5.000.000 радника.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?