Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Пронађено и одузето оружје и муниција у илегалном посједу; лишено слободе лице затечено у вршењу кривичног дјела

Објављено: 25.07.2018. 18:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су јуче извршили претрес на једној локацији којом приликом су пронашли и одузели оружје и муницију. Против осумњиченог ће бити поднијета кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Такође, током ноћи успјешном и брзом акцијом службеника бјелопољске полиције лишено је слободе лице које је затечено у вршењу кривичног дјела тешка крађа.

Наиме, службеници ЦБ Бијело Поље су, 24.07.2018. године, поступајући на основу оперативних сазнања, а по претходно прибављеној наредби надлежног судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија које користи М.Б. (74) из Бијелог Поља. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ марке „ЦЗ“ М57 калибра 7,62 мм са оквиром и шест метака, ловачку пушку марке „ЦЗ“ М75 калибра 16 мм, пушку „М48“ калибра 7,9 мм, бајонет за пушку „М48“, ловачку пушку калибра 16 мм, 58 комада пушчане муниције калибра 7,9 мм, 42 комада пушчане муниције калибра 7,62 мм и пет комада муниције непознатог калибра у илегалном посједу. Пронађено и одузето оружје и муниција биће упућени у Форензички центар ради вештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се након завршених вјештачења против М.Б. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, службеници ЦБ Бијело Поље су, 25.07.2018. године око 04,50 часова, приликом редовног обиласка града и приградских насеља дошли до сазнања да је у току обијање угоститељског објекта „Ћело“ у Љешничкој улици и одмах се упутили на лице мјеста гдје су брзом акцијом лишили слободе С.П. (36) због сумње да је починио кривчно дјело тешка крађа. Том приликом код осумњиченог је пронађена пвц кеса, црна торба са алатом који је сумња се користио за обијање и 400 еура. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Бијелом Пољу који је наложио да се С.П. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?