Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Координационог тима за заштиту и спашавање

Данас је одржана сједница Координационог тима за заштиту и спашавање којом је предсједавао замјеник руководиоца тима, министар унутрашњих послова, Мевлудин Нухоџић.

ВИДЕО: Сједница Координационог тијела за заститу и спасавање - КАДРОВИ

На сједници је анализиран досадашњи модел организације система заштите и спашавања, као и предлози за додатно унапређење и јачање истог. Такође, указано је на значај формирања једне специјализоване јединице цивилне заштите.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreКоординациони тим је размотрио Извјештај о стању заштите и спашавања у 2017. години и оцијенио да су сви субјекти у претходној години одговорно и професионално обављали обавезе из своје надлежности. На сједници је поздрављено доношење Стратегије за смањење ризика од катастрофа, те спровођење Акционог плана за период 2018-2019. године. Такође, констатовано је да су предузете неопходне активности на припреми за ову пожарну сезону, које су се највише односиле на спровођење превентивних мјера.

Координациони тим позвао је јединице локалне самоуправе и остале субјекте система и грађане да афирмишу принцип добровољности кроз ангажовање на пословима заштите и спашавања.

Координациони тим је поздравио спремност Министарства унутрашњих послова да два противпожарна авиона Авио-хеликоптерске јединице стави на располагање Механизму за цивилну заштиту ЕУ ради помоћи Грчкој.

На данашњој сједници донешен је и Пословник о раду Координационог тима за заштиту и спашавање, а разматрана су и остала питања из надлежности тима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?