Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић из Андријевице поручио: Влада је чврсто одлучна да унаприједи концепт газдовања шумама

Објављено: 25.07.2018. 21:30 Аутор: МПРР

MPRRMPRR

Влада је чврсто одлучна да реализује програм реорганизације концепта газдовања шумским ресурсима у Црној Гори, у циљу постизања значајно већих ефеката, прије свега у дијелу бољег очувања шума, али и боље економске валоризације, равномјерне доступности сировине за развој дрвне индустрије, са амбицијом да се отвори што више зелених“ радних мјеста и створи нова додата вриједност у овом сектору.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић ово је поручио на данашњем састанку проширеног колегијума Управе за шуме који је заказао да се одржи приликом данашње радне посјете Андријевици.

На састанку коме су, осим руководства Управе, присуствовали шефови свих подручних јединица у Црној Гори, и представници Директората за шумарство, дрвну индустрију Министарства, Симовић је поручио да ће сви отпори увођењу унапријеђеног система газдовања шумама, који су препознати у претходном периоду, бити елиминисани.

„Све намјере мотивисане жељом да се конзервира постојеће стање, како се не би ништа унапређивало а задржале одређене негативне навике, више се неће толерисати. Препознали смо све баријере и нећемо дозволити да било који појединачни интереси стану на пут чврстој опредијељности државе да развије нови, још бољи концепт газдовања шумама , како би се он на одрживим основама валоризовао“, поручио је Симовић присутнима на састанку.

Симовић је посебно захтијевао од свих запослених у сектору шумарства, да у наредном периоду још одговорније и озбиљније приступе послу, посебно када је ријеч о теренским активностима - да свакодневно обилазе шумске ресурсе, локалне саобраћајнице, контролишу испуњавање концесионих уговора, да буду ангажованији и покажу снажнију бригу државе о шумским ресурсима.   

На састанку је било ријечи и о потреби да се ојачају кадровски и стручни капацитети у сектору шумарства, како би се на квалитетан начин одговорило изазовима у овој области, посебно у дијелу очувања и заштите шума у Црној Гори за будуће генерације и створиле претпоставке за примјену оџивог и економски ефикаснијег модела коришћења шумског богатства.



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?