Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић-Давије: Потврда квалитетне сарадње МУП-а и ОЕБС-а и подршка интеграционим активностима у поглављима 23 и 24

Објављено: 26.07.2018. 18:08 Аутор: МУП
Квалитетна сарадња између Министарства унутрашњих послова и Мисије у Црној Гори Организације за безбједност и сарадњу у Европи (ОЕБС) остварена у претходном периоду препорука је за динамичан наставак заједничких активности и отпочињање нових пројеката, поручено је са данашњег састанка државног секретара у Министарству унутрашњих послова Драгана Пејановића и шефице Мисије ОЕБС-а у Подгорици, амбасадорке Марис Давије.

Састанак је био прилика да државни секретар Пејановић упозна амбасадорку Давије и новоименовану замјеницу шефа Мисије ОЕБС-а, Сив Кетрин Летро, са досадашњим активностима на плану превентивних мјера и покренутих националних и регионалних иницијатива у области борбе против екстремизма и радикализације, као и са планираним активностима у области реформе полицијског сектора и динамиком њиховог спровођења. Узимајући у обзир специфичности полиције као органа за споровођење закона, као и комплексност и захтјевност задатка у циљу достизања најсавременијих стандарда струке, то ће се, како је појашњено на састанку, надлежни фокусирати на неколико најважнијих праваца дјеловања – доношење и ефикасну примјену новог Закона о унутрашњим пословима, реорганизацију структуре, као и на област управљања људским ресурсима. И у наредном периоду акценат Министарства унутрашњих послова биће на јачању капацитета за ефикасну борбу против организованог криминала и свих видова тешког криминала, укључујући и борбу против трговине људима, поручено је са састанка.

Похваливши квалитет и интензитет досадашње сарадње МУП-а и ОЕБС-а, амбасадорка Давије је поручила да МУП и у наредном периоду може рачунати на пуну подршку ове Организације у свјетлу интеграционих процеса на путу ка Европској унији, нарочито на плану испуњавања мјерила из поглавља 23 и 24.

Саговорници су заједнички констатовали да је међусобна подршка од нарочитог значаја за постизање ефикасних резултата у приоритетним областима, како на националном, тако и на регионалном плану.

Учешће на састанку испред Министарства унутрашњих послова, поред државног секретара Пејановића, узели су и генерална директорица Директората за међународну сарадњу и европске интеграције, Тања Остојић и генерални директор Директората за послове надзора, Данило Ћупић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?