Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено шест имовинских деликата; процесуирано пет лица

Објављено: 26.07.2018. 19:39 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили шест кривичних дјела и том приликом процесуирали пет лица.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 24.07.2018. године, лишили слободе Д.Б. (29) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио три кривична дјела тешка крађа у продуженом трајању. Он је, како се сумња, 11.07.2018. године, дошао у породичну кућу оштећеног Н.Р и неко вријеме сједио са оштећеним и његовом мајком, након чега им је, сумња се, у пиће сипао средство које их је успавало. Након што су се оштећени пробудили примјетили су да су им отуђена два мобилна телефона, двије јакне и шест торби. Друго кривично дјело осумњичени је, сумња се, починио на начин што је, 13.07.2018. године, испред Стрељачког центра Љубовић од оштећеног А.М. затражио телефон на посуду и удаљио се са лица мјеста. Оштећени је ово лице примјетио, 24.07.2018. године, и задржао га на лицу мјеста до доласка полицијске патроле која га је привела у ЦБ Подгорица. Д.Б. је, како се сумња, треће кривично дјело починио на начин што је, 23.07.2018. године, дошао у стан Ж.Д. којег познаје и користећи непажњу оштећеног са комоде отуђио кључеве од пмв марке „Ренаулт Сцениц“, након чега је, како се сумња, изашао из стана, ставио возило у погон и удаљио се са лица мјеста. Возило је, сумња се, одвезао до мјеста Смоковац гдје је са њега скинуо точкове са фелнама које је потом продао. О догађајима је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштв у Подгорици који је наложио да се Д.Б лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио наведена кривична дјела.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе П.Р. (27) и Ј.В. (26) из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа на штету Б.Р. Они су, како се сумња, 17.07.2018.године, ово кривично дјело починили на начин што су се довезли до сервиса теретних возила „Радуновић“ на Биочу, а затим неопажено пришли камионима који су се налазили на паркингу сервиса и са њих размонтирали осам акумулатора које су затим утоварили у возило и одвезли се са лица мјеста. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорци који је наложио да се П.Р. и Ј.В. лише слободе због постојања основане сумње да су починили наведено кривично дјело.

Службеници подгоричке полиције су, 25.07.2018. године, државном тужиоцу за малољетнике у ОДТ у Подгорици поднијели посебан извјештај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, против малољетних Б.Л. (15) и Б.Л. (15), обојица из Подгорице, због постојања основане сумње су починили кривично дјело крађа, док се један од њих сумњичи и да је починио кривично дјело рабојништво. У извршењу ових кривичних дјела, сумња се, учествовао је и Е.Х. (12), који је кривично неодговоран због узраста испод 14 година.

Б.Л. и Е.Х. су кривично дјело разбојништво, како се сумња, починили на начин што су на стајалишту испред тржног центра „Делта Цитy“ ушли у такси возило којим је управљао Б.Ђ. и затражили да их превезе до Коника. Доласком на Коник, ова лица су затажила од оштећеног да заустави возило, након чега је Б.Л, који је сједио иза возача, сумња се, ухватио возача отпозади и држао га. За то вријеме Е.Х. је, сумња се, из врата отуђио торбицу у којој се налазио новац у износу од 100 еура, након чега су се ова два лица удаљила са лица мјеста. Надаље, Б.Л, Б.Л. и Е.Х. су током ноћи 25/26.06.2018 године, у улици Хусињских рудара, како се сумња, починили кривично дјело крађа на начин што су искористили откључаност возила марке „ВW Голф И“ у власништву Е.Р. и развалили браву а потом ставили возило у погон. Они су, како се сумња, возило одвезли на Ћемоско поље гдје су поломили сва стакла и скинули точак и акумулатор. Наредног дана су, сумња се, продали точак и акумулатор за мањи новчани износ.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?