Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађени и одузети марихуана и сканк; два лица лишена слободе; против једног лица поднијета прекршајна пријава

Објављено: 26.07.2018. 19:42 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица на подручју Подгорице, лишили слободе два лица због основане сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док је против једног лица поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Наиме, службеници Интервентне јединице ЦБ Подгорица су, 25.07.2018. године, извели блокаду у дјеловима насеља Забјело и Кониик. Том прликом контролисали су пмв подгоричких регистарских ознака у насељу Коник и код лица В.Д. (21) пронашли и одузели више паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Полицијски службеници су у насељу Забјело прегледом пмв будванских регистарских ознака код В.Р. (38) и В.Б. (27) пронашли и одузели биљну материју тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк тежине око 200 грама.

Лица су предата службеницима Одсјека за борбу против дроге.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се В.Р. и В.Б. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојне дроге, док ће против В.Д. бити поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.
Службеници Центра безбједности ће у наредном периоду наставити са појачаном контролом безбједносно интересантних лица на подручју Подгорице.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?