Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Пронађено 2.746 штека цигарета без акцизнх маркица; против осумњиченог лица поднијета кривична пријава

Објављено: 27.07.2018. 17:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су јуче у садејству са службеницима Центра безбједности Беране, спроводећи активности у циљу сузбијања сиве економије, а поступајући на основу оперативних сазнања пронашли и одузели цигарете без акцизних маркица вриједности од око 25.000 еура и том приликом против једног лица поднијели кривичну пријаву у редовном поступку због постојања основане сумње да је починило кривично дјело недозвољена трговина.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Беране су, 26.07.2018. године, поступајући на основу оперативних сазнања, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес куће и других просторија које користи М.Ј. (48) из Пећи са боравком у Беранама. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели већу количину цигарета без акцизних маркица, односно 2.746 штека у вриједности од око 25.000 еура. С обзиром да М.Ј. није имао одобрење за обављање трговинске дјелатности а цигарете су биле без акцизних маркица Министарства финансија Црне Горе, оне су привремено одузете и предате службеницима Управе царина Црне Горе.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Беранама који је наложио да се против М.Ј. поднесе кривична пријава у редовнм поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољена трговина.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?