Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почело постављање сигнализације на панорамској рути „Дурмиторски прстен“

Објављено: 27.07.2018. 17:03 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

На панорамској рути „Дурмиторски прстен“ почело је постављање сигнализације поред пута, чиме је настављен рад на пројекту „Развој панорамских путева“. Сигнализација ће бити постављена дуж атрактивне панорамске руте дуге око 80 км на којој туристи могу да уживају у спектакуларним погледима на врхове Дурмитора, долине, канјоне и језера. Поред постављања сигнализације, ради се и на изради промотивних мапа и аудио водича на црногорском, њемачком и енглеском језику, као и пројекта за уређење 17 локација дуж руте.

Циљ пројекта „Развој панорамских путева“ је повезивање туристичке понуде југа и сјевера Црне Горе, како би се промовисале области изузетног туристичког потенцијала и природних љепота. Развој панорамских рута подразумијева и уређење видиковаца и одморишта, повезивање са постојећим рутама вина, сира и меда, као и развој туризма заснованог на природи и култури. До сада је у Црној Гори уређен панорамски пут „Круг око Корита“, односно пут кроз Кучке планине, на коме су постављене сигнализација, видиковци са клупама за одмор и пјешачка стаза, а урађене су и промотивне мапе на седам језика и аудио водич на три језика. Аудио водич за „Круг око Корита“ доступан је на Андроид и иОС апликацији изи.ТРАВЕЛ, док су детаљније информације доступне на линку: хттпс://www.монтенегро.травел/инфо/рута-4-круг-око-корита.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?