Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Консултативни састанак са НВО за унапређење еДемократије и еПартиципације

Објављено: 27.07.2018. 20:02 Аутор: МЈУ

Консултативни састанак са невладиним организацијама поводом Нацрта текста Секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација из буџета Црне Горе у 2019. години - унапређење еДемократије и еПартиципације, одржан је данас.

Начелница Одјељења за управљање процесом реформе јавне управе, Марија Хајдуковић истакла је да невладин сектор у Црној Гори у значајној мјери може допринијети реформи јавне управе, посебно кроз јачање и промоцију учешћа грађана у процесу доношења одлука од јавног интереса.

Она је додала да Министарство јавне управе ради на имплементацији два стратешка документа који третирају питање унапређења и промоције подстранице еПартиципација, што указује на важност реализације пројеката којим ће се допринијети реализацији овог циља. Истакла је и да ће дјелотворни ефекти у даљем току процеса реформе јавне управе зависити управо од степена грађанске партиципације на свим нивоима.

Током састанка представници невладиног сектора указали су да постоји широк дијапазон области у области реформе јавне управе у којима невладин сектор може пружити подршку, те да би требало размотрити могућност сагледавања постављених циљева у ширем контексту, а посебно у контексту локалне самоуправе.

Подсјетимо, представници/е невладиних организација могу своје коментаре и сугестије на Нацрт Секторске анализе могу достављати до 1. августа 2018. године до 12 часова, на е-маил адресу: нина.блазиц@мју.гов.ме.


МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?