Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расписан Јавни позив за учешће у Програму подршке развоју занатства

Објављено: 27.07.2018. 20:35 Аутор: Министарство економије
Министарство економије расписало је данас Јавни позив за пројекат финансијске подршке предузетницима и привредним друштвима која обављају занатску дјелатност за учешће у Програму подршке развоју занатства за 2018. годину, који ће бити отворен до 1. децембра 2018. године.

Кроз поменути Програм, Министарство економије ће одобрити финансијску помоћ занатлијама за учешће на сајмовима и манифестацијама, као и израду и штампање промотивног материјала, а укупан буџет опредијељен за 2018. годину је 30.000 еура.

Износ бесповратних средстава који може бити додијељен занатлијама је 50% оправданих трошкова, односно до 3.000 еура без ПДВ-а по апликанту за учешће на међународном сајму, док ће се износ до 2.000 еура без ПДВ-а додјељивати за учешће на домаћем сајму.

За активности које се односе на дизајн и штампање промотивног материјала, износ бесповратних средстава који може бити додијељен занатлијама је 50% оправданих трошкова, односно до 2.000 € без ПДВ-а по апликанту. 

Занатлије могу да конкуришу за додјелу субвенција за реализацију једне од двије понуђене активности за које може бити одобрена помоћ, уз обавезу да финансирају трошкове за реализацију активности у висини од 100%, и након завршетка активности траже повраћај у висини до 50% оправданих трошкова, без ПДВ-а. Преосталих 50% трошкова треба да буде покривено из сопствених извора подносиоца пријаве. 
  
Програм подршке развоју занатства има за циљ да допринесе очувању и развоју заната који се претежно обављају ручним радом, као и који захтијевају посебне занатске вјештине и умијећа, ослањајући се на традиционалну културу, које карактеришу препознатљиви производи и квалитетне услуге.

Пријавна документација за учешће у Програму, са детаљним информацијама о намјени, условима и критеријумима, процедурама спровођења Програма, може се преузети у Министарству економије, Директорат за индустрију и трансформацију (Римски трг 46 Подгорица, ИИИ спрат, канцеларије број 7 и 8), као и на web страници Министарства економије.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?