Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић разговарао са ауторима филма „Ти имаш ноћ“ који ће учествовати на Венецијанском филмском фестивалу

Објављено: 27.07.2018. 21:24 Аутор: мку

Министар културе Александар Богдановић примио је данас Ивана Салатића и Душана Касалицу, редитеља продуцента филма „Ти имаш ноћ“, који ће премијерно бити приказан на овогодишњем филмском фестивалу у Венецији.  Састанку је присуствовао и директор Филмског центра Сехад Чекић.

Министар Богдановић је честитао ауторима, оцијенивши да је ово велики успјех ауторске екипе, али и црногорске кинематографије. Министар је истакао и да посљедњих неколико година црногорска кинематографија све видљивија на свјетској сцени, посебно од оснивања Филмског центра који је значајна подшка нашим ауторима.

Аутори су информисали Министра о планираним активностима на промоцији и презентацији филма на Венецијанском фестивалу и истакли увјерење да ће филм „Ти имаш ноћ“ бити запажен на Фестивалу, истичући задовољство цјелокупне екипе постигнутим успјехом.

Министар Богдановић је навео да ће Министарство културе и у наредном периоду, као и до сада подржавати филмске ствараоце из Црне Горе, истичући посебно задовољство што ће у овој години филмска остварења из наше земље бити представљена на бројним свјетским фестивалима.

Филм је реализован уз подршку Министарства културе Црне Горе, Филмског центра Србије и Доха Филм Института, Општине Херцег Нови, те Туристичке организације тог града.

Улоге у овом остварењу тумаче: Момо Пићурић, Лука Петроне, Ивана Вуковић, Јасна Ђуричић, Борис Исаковић и Марко Штибохар.

Продуценти филма “Ти имаш ноћ” су Душан Касалица и Јелена Ангеловски из куће Меандер Филм из Црне Горе, док је копродуцент Нон-Алигнед Филмс из Србије. Директор фотографије је Иван Марковић, монтажерка Јелена Максимовић, сценографију потписује Драгана Баћовић, костим Лидија Андрић, дизајн звука Јаков Мунижаба, док је микс звука урадио Никола Медић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?