Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство економије иницирало поновно успостављање Партнерског савјета за регионални развој

Објављено: 30.07.2018. 17:10 Аутор: Министарство економије
У циљу унапређења политике регионалног развоја Црне Горе, Министартво економије је иницирало поновно упостављање и координацију рада Партнерског савјета за регионални развој, чије формирање је у финалној фази.

Савјет чине предсједник и 30 чланова из реда органа државне управе, јединица локалне самоуправе, универзитета лиценцираних у Црној Гори и представника удружења послодаваца регистрованих у Црној Гори, а који се бирају у складу са Одлуком о оснивању Партнерског савјета за регионални развој. 

Циљ оснивања Савјета је праћење стања у области регионалног развоја и давање препорука за предузимање мјера за унапређивање регионалног развоја Црне Горе, а неки од задатака су давање мишљења на нацрте Стратегија кој се тичу политике регионалног развоја, давање препорука за утврђивање приоритета у реализацији развојних пројеката, као и сагледавање ефеката примјене политике регионалног развоја.

У склопу процеса за конституисање овог Владиног тијела, Министарство је упутило јавни позив за предлагање представника НВО за чланство у Партнерском савјету за регионални развој, који ће бити отворен до 3. августа.

Право учешћа на јавни позив имају све НВО из области животне средине. 

Заинтересовани субјекти могу се могу пријавити на Јавни позив прилагањем потребне документације у просторијама Министарства економије, радним данима од 7 до 15 часова или пријаве слати на адресу на адресу: Министарство економије, Римски трг бр. 46, 81 000 Подгорица, са напоменом: "Предлагање кандидата за члана Партнерског савјета за регионални развој".

Евентуална питања око поступка предлагања кандидата за члана Партнерског савјета за регионални развој, могу се доставити електронским путем, на адресу: милена.јоветиц@мек.гов.ме. 

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?