Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Бару открила пластеник са марихуаном; пронађено 40 стабљика – осумњичени лишен слободе

Објављено: 31.07.2018. 02:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге данас су у Бару, претресом куће и дворишта које је користио држављанин Бјелорусије М.Ч. (42) из Минска, са привременим боравком у Бару, пронашли и одузели 40 стабљика марихуане које су биле засађене у пластенику и још око 30 грама марихуане у кући. Ово лице је лишено слободе.

Наиме, службеници овог Одсјека су, поступајући на основу оперативних сазнања, прибавили наредбу од судије за истрагу Вишег суда у Подгорици на основу које су данас извршили претрес куће, других просторија и дворишта у Бару које је М.Ч. користио.

Претресом су пронађени и одузети:
-13 стабљика марихуане висине од 1 м до 1,5 м, које су биле засађене у пластенику који се налази у дворишту куће;
-27 стаблљика марихуане висине од 0,5 до 1.5м, које су биле у дворишту; и
-5 мањих пвц паковања са садржајем сасушене биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, тежине 30,2 г, а која су пронађена у спаваћој соби у кући.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

М.Ч. је лишен слободе и биће, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужиоцу, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да је М.Ч. узгајао 40 стабљика марихуане, укупне тежине око 15,2 килограма, ради њихове прераде и производње опојне дроге марихуана, како би ову дрогу ставио у промет, те да је посједовао марихуану тежине 30,2 грама нађену у кући такође ради њене продаје.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?