Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић-Урбан: Континуитет подршке Републике Чешке европским интеграционим процесима Црне Горе

Објављено: 31.07.2018. 22:05 Аутор: МУП
Континуитет квалитетне и пријатељске сарадње између Црне Горе и Чешке биће настављен и у наредном периоду, кроз отпочиње нових пројеката и пуну подршку коју ће Чешка наставити да пружа нашој земљи на путу европских интеграција, поручено је данас са првог званичног сусрета министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и амбасадора Републике Чешке у Црној Гори Карела Урбана.

MUPЗахваливши на подршци коју је Чешка пружала Црној Гори на путу ка чланству у НАТО, министар Нухоџић се осврнуо на помоћ и сарадњу у минулом периоду, нарочито у области ванредних ситуација, као и у области полицијских послова. Сарадњу, како је поручено са састанка, у периоду пред нама требало би усмјеравати и на интензивнију промоцију Црне Горе као безбједне дестинације за туристе из Чешке, нарочито имајући у виду прошлогодишњу рекордну посјећеност коју је Црна Гора забиљежила након пријема земље у НАТО.

Саговорници су заједнички констатовали да у наредном периоду постоји простор за нове видове сарадње, кроз обуке и размјену искустава и најбољих пракси на пољу сајбер безбједности, као и актуелних глобалних изазова као што су илегалне миграције, тероризам и трговина људима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?