Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расписан конкурс за додјелу студентских и ученичких стипендија

Објављено: 01.08.2018. 16:42 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Министарство просвјете расписало је конкурс за додјелу 332 стипендије најбољим студентима, студентима са инвалидитетом, те студентима дефицитарнах занимања за наставу на албанском језику, за студијску 2018/2019. годину. Од укупно 332 стипендије, 200 ће припасти најбољим студентима који продужавају право на стипендију, 100 најбољим студентима који први пут конкуришу, 20 студентима са инвалидитетом и 12 студентима дефицитарних занимања за наставу на албанском језику.

Право да конкуришу за стипендију имају најбољи студенти на другој и наредним годинама студија, који су први пут уписали семестар текуће студијске године, нијесу губили ни једну годину током студија, који су према наставном програму установе високог образовања на којој студирају положили све испите из претходних година студија и постигли индекс успјеха најмање 9,00. Пријава за стипендије може се преузети само електронски, са сајта Министарства просвјете, а рок за подношење докумената за додјелу стипендија најбољим студентима је од 3. септембра до 19. октобра 2018. године.

Министарство просвјете расписало је и конкурс за додјелу 185 стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа, од чега: 20 ученицима основних школа који први пут конкуришу за стипендију, 40 ученицима основних школа који продужавају право на стипендију, 30 ученицима средњих школа који први пут конкуришу за стипендију, 60 ученицима средњих школа који продужавају право на стипендију и 35 ученицима средњих школа који се образују за образовни профил за дефицитарну квалификацију - кувар, конобар, посластичар, пекар и инсталатер у грађевинарству.

Право да конкуришу имају талентовани ученици друге и наредних година школовања који благовремено и успјешно испуњавају обавезе прописане статутом школе. Талентованог ученика за стипендију предлаже наставничко вијеће основне односно средње школе, на основу писане препоруке предметног наставника. Рок за подношење докумената је од 3. септембра до 19. октобра 2018. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?