Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Демант на текст објављен у дневним новинама "Дан" под насловом „Нестале паре које је старица оставила за гробницу“

Објављено: 02.08.2018. 17:32 Аутор: мрсс

Дана 30. јула 2018. године у вашим дневним новинама је објављен текст наслова „Нестале паре које је старица оставила за гробницу“. Имајући у виду да су у предметном тексту изнешене нетачне информације:

„Директор Директората Министарства за социјално страње и дјечју заштиту Горан Кушевија тада је Дубљевићима навео да су корисницима материјалног обезбјеђења и лицима која су се налазила у стању социјалне потребе са територије плужинске општине подијелили износе од по 100 и 200 еура од новца покојне Винке, и то уз договор са предсједником Општине Плужине Мијушком Бјагићем“,

дајем сљедећи деманти:

Породица пок. Винке Дубљевић се обратила Министарству рада и социјалног старања захтјевом за повраћај новчаних средстава дана 6. маја 2015. године, које потраживање је настало 30. октобра 2009. године, након смрти Винке Дубљевић. Захтјев је прослијеђен Центру за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник и по добијеној информацији обавијештена је породица Дубљевић дописом број 56-383/15-1 од 24. 06. 2015. годиен у којем су изнесени наводи Центра за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник.

Такође, напомињем да у периоду када је предметно потраживање настало и када је извршено преусмјеравање преосталих средстава из заставштине пок. Винке Дубљевић нисам био запослен у Министарству рада и социјалног страња и да самим тим нисам могао навести погрешно интерпретиране чињенице у спорном новинарском чланку, већ само цитирати наводе Центра за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник. Овом приликом обавјештавам родбину пок. Винке Дубљевић да се обрати Центру за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник обзиром исти има својство правног лица.

ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДИРЕКТОРАТА
ЗА СОЦИЈАЛНО СТАРАЊЕ И ДЈЕЧЈУ ЗАШТИТУ
Горан Кушевија

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?