Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уручена опрема за заштиту и спашавање од пожара службама заштите и спашавања Котор, Тиват и Херцег Нови

Објављено: 02.08.2018. 19:15 Аутор: МУП
Генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и регионални координатор њемачке хуманитарне организације Хелп Клаус Мок уручили су опрему за заштиту и спашавање од пожара командирима служби заштите и спашавања из Котора, Херцег Новог и Тивта. Опрема је набављена у оквиру пројекта „Пружање помоћи и превенција катастрофа у Црној Гори“, који заједнички реализују Директорат за ванредне ситуације МУП-а и њемачка хуманитарна организација Хелп.

Вриједност опреме је око 12.000 еура и она се састоји од ватрогасних цријева, спојница и напртњача. Дио опреме ће бити додијељен и добровољним ватрогасним друштвима у овим приморским општинама.

У оквиру овог пројекта тренутно се спроводи обука за 20 ватрогасаца-спасилаца у Служби заштите и спашавања Тиват, а у претходном периоду пројектне активности биле су фокусиране на подизање свијести грађана о важности заштите од пожара, дијељен је промотивни материјал и постављани билборди са циљем едукације становништва о заштити од пожара.

Пројекат је почео са реализацијиом у мају 2018. године и трајаће до краја септембра 2018. године.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?