Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директор Вељовић одржао проширени Колегијум

Објављено: 02.08.2018. 20:25 Аутор: УП
UP

Директор Управе полиције МУП-а Веселин Вељовић је данас, у полицијском кампу на Златици, одржао проширени Колегијум са помоћницима директора и руководиоцима полиције у сједишту Управе и организационим јединицама на терену.

Констатовано је да је безбједносна ситуација стабилна, упркос изазовима који су регистровани у претходном периоду. Задатак Управе полиције, заједно са другим надлежним службама, биће да одржи и ојача повољан безбједносни амбијент за рад, дјеловање и живот свих грађана.

Борба против свих облика криминала, са акцентом на организовани, биће приоритет у раду и дјеловању полицијских службеника, а овом проблему треба приступити системски, како са стратешког тако и оперативног нивоа.

Директор Вељовић је нагласио да у том смислу очекује конкретне резултате, те да је одговорност свих старјешина да обезбиједе најефикасније и законито вршење послова и задатака из својих надлежности.

Сваки појединац у служби мора дати максимални допринос у реализацији постављених задатака, како на појединачном професионалном нивоу тако и у тимском раду, уз садејство и планско дјеловање у рјешавању свих изазова који се пред полицију постављају.

Поштовање људских права и слобода у поступању полицијских службеника је императив, као и професионална и институционална заштита службеника полиције у обављању послова и задатака из полицијске надлежности у борби против свих врста криминала и девијантних понашања.

Унапрјеђивање материјално – техничких, оперативно – тактичких и људских капацитета и ресурса један је од приоритета како би полиција и у овом сегменту пратила тренд савремених полицијских организација у успјешној борби против криминала, посебно најтежих кривичних дјела против живота и тијела и почињених од стране организованих криминалних група и с тим у вези криминала који је у вези са вршењем криминогених активности ових групација као што су кријумчарење и продаја опојних дрога, зеленаштво, изнуда и друга кривична дјела.

У превенцији и репресији криминалитета важну улогу има оперативни рад на терену, који је потребно константно јачати како би се наставио и ојачао тренд откривања, спрјечавања и расвјетљавања најтежих кривичних дјела, а посебно тешких убистава и убистава насталих у сукобу између организованих криминалних група, појачаним превентивним дјеловањем.

Посебно је наглашено да је потребно да се предузму мјере на националном и међународном нивоу у циљу лоцирања и лишења слободе лица која се потражују на основу започетих или планираних службених поступања.

Изграђено повјерење грађана у рад полиције потребно је додатно оснажити и повећати не само конкретним резултатима који су неопходни, већ и планском и координираном присутношћу полицијских службеника на терену, што је и предуслов за јаче садејство и допринос локалних заједница у превенцији и расвјетљавању криминалитета.

Стабилни јавни ред и мир су такође један од приоритетних задатака Управе полиције, казао је директор, као и унапрјеђење нивоа безбједности саобраћаја и појачан превентивни рад у тим сегментима.

Констатована је квалитетна сарадња полиције са сви организационим јединицама МУП-а, уз неопходност наставка координације и снажења капацитета у достизању стандарда и очекиавних резултата.

Сарадња са свим чиниоцима друштва, међу којима су удружења рањивих група, локална заједница, медији и невладионе организације, ће се одвијати на професионалном нивоу, у складу са начелима законитости, повјерења и транспарентности рада.

Међуинституционална, регионална и међународна сарадња полиције са релевантним субјектима остаје важна карика у рјешавању питања од ширег значаја и међународног карактера, са пуним доприносом црногорске полиције као уваженог и поузданог партнера свих нивоа сарадње.

Стање из свих области рада полиције пажљиво ће се пратити, анализирати и планирати, како би полиција успјешно одговорила свим задацима и изазовима и постигла још мјерљивије резултате у наредном периоду.

UP

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?