Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Пронађена два пиштоља и муниција; против једног лица поднијета кривчна пријава док је једно лице лишено слободе

Објављено: 02.08.2018. 20:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су јуче, у наставку акције откривања и сузбијања нелегалног држања оружја и експлозивних материја, код два лица пронашли два пиштоља и муницију. Против једног је надлежном државном тужиоцу поднијета кривична пријава док је једно лице лишено слободе, због сумње да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, службеници ЦБ Бијело Поље су, 01.08.2018. године око 13,00 часова, након сазнања да једно лице шенлучи у мјесту Ракоње, на лицу мјеста затекли Л.Ц. (69) из Бијелог Поља, који је, како се сумња, шенлучио на начин што је пуцао увис из ватреног оружја. Полицијски службеници су том приликом одузели пиштољ марке ЧЗ ВЗОР калибра 7,65 мм. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се против Л.Ц. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Такође, истог дана око 23,45 часова, поступајући на основу оперативних информација, службеници ЦБ Бијело Поље су контролисали пмв марке „Ауди ВИ“ будванских регистарских ознака којим је управљао Ж.К. (31) из Бијелог Поља. Прегледом возила полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ марке „ХС – 9“ калибра 9 мм са оквиром и 14 комада муниције у илегалном посједу. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Бијелом Пољу који је наложио да се Ж.К. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично недозвољено држање оружја и експлозивних материја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?