Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три кривична дјела; процесуирана три лица

Објављено: 02.08.2018. 20:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а у циљу расвијетљавња кривичних дјела из области имовинског криминалитета, расвијетлили три кривична дјела и то кривично дјело прикривање, крађа у продуженом трајању и кривично дјело крађа. Три лица осумњичена за ова кривична дјела су процесуирана.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 01.08.2018. године, надлежном тужиоцу поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве, претходно поднијете против непознатог починиоца, против Б.Ф. (45) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело прикривање. Полицијских служеници су дошли до сазнања да возило марке „Додге Нитро 2,8 ЦХТ “ иностраних регистарских ознака које користи Б.Ф. није регуларно, и на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Вишег суда у Подгорици извршили претрес куће и других просторија овог лица. Возило је одузето и упућено у Форензички центар ради трасолошких вјештачења и других провјера. Добијени резултати трасолошке анализе су показали да број шасије није фабрички оригиналан а након спроведених трасолошких процедура утврђен је оригиналан број шасије. Након добијених резултата из Форензичког центра упућен је захтјев према НЦБ Интерпол Подгорица у циљу вршења даљих провјера, односно да ли је возило предмет потраге. Наиме, возило је било предмет кривичног дјела почињеног у Београду 2016. године, а власник возила је из Београда. На основу добијених података и чињеница постоје основи сумње да је Б.Ф. извшио наведено кривично дјело будући да је користио возило за које је, како се сумња, знао или морао знати да потиче из кривичног дјела крађа.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су јуче лишили слободе и уз кривичну пријаву надлежном тужиоцу привели С.Г. (24) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа у продуженом трајању на штету правних лица. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 03.04.2018. године, дошао до насеља „Цитy кварт“, до једног улаза и из подрумских просторија у којој се налазе ТЕП ормари са електроинсталацијама, отуђио извјесну количину електро материјала и то аутомате, склопке, трансформаторе, кондукторе, проводнике и претвараче напона.
Поступајући по пријави одговорног лица „Црногорског телекома АД“, а који је пријавио крађу мобилног телефона марке „Моторола Г6“, а која је почињена 24.07.2018. године у пословници ове компаније која се налаз у ТЦ „Делта Цитy“, службеници ЦБ Подгорица су идентификовали, лоцирали и лишили сободе В.Р. (18) из Подгорице због сумње да је починила ово кривично дјело. Она је, ово кривично дјело починила на начин што је, како се сумња, са још једним лице ушла у пословницу и покидала сигурносну сајлу којом је телефон био спојен за продајни пулт, након чега је телефон отуђила. В.Р. је уз кривичну пријаву приведена државном тужиоцу у ОДТ у Подгорици на даље поступање.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?