Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мојковац: Пронађено и одузето око 47 кг марихуане; осумњичени лишен слободе

Објављено: 02.08.2018. 20:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницима Одјељења безбједности Мојковац, предузимајући мјере и радње из своје надлежности а поступајући на основу оперативних сазнања, пронашли и одузели око 47 кг марихуане која је била сакривена у стварима које су превожене у камиону. Осумњичени је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одјсека и ОБ Мојковац су, 01.08.2018. године око 17,30 часова, поступајући на основу оперативних информација, на магистралном путу Колашин – Мојковац у мјесту Штитаричка ријека, зауставили теретно моторно возило марке „Мерцедес 609Д“ пљеваљских регистарских ознака, којим је управљао Р.К. (60) из Пљеваља, док се на сувозачевом мјесту налазио С.С. (39) из Пљеваља. Након прегледа возила, у којем су се налазили намјештај и техничке ствари, полицијски службеници су пронашли и одузели 50 пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје, која су била сакривена у овим стварима, а за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 46.735,8 грама.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се од Р.К. узме записник о обавјештењу прикупљеном од грађанина и да се ово лице пусти без задржавања, а да се С.С. лиши слободе и да му се приведе уз крвичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?