Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорска полиција иницирала међународну акцију – заплијењено 2 тоне хашиша за чије кријумчарење се сумњичи 11 припадника ОКГ и њима блиска лица

Објављено: 03.08.2018. 01:20 Аутор: УП
Захваљујући податку до којег је дошла црногорска полиција, у међународној акцији којом је координирала Америчка агенција за борбу против дроге - ДЕА откривено је и спријечено међународно кријумчарење хашиша. Брод који је превозио дрогу заустављен је у италијанским територијалним водама. Ова дрога није кријумчарена преко црногорске територије али се сумња да је дрогу бродом кријумчарило 11 црногорских држављана - М.Б, В.Ж, У.К, С.М, С.Т, Љ.Р, М.К, Д.М, В.Л, Б.Б. и В.Л, припадници једне организоване криминалне групе и њима блиска лица, које је италијанска полиција привела. Криминалистичка обрада предмета ове акције, коју су заједно извели црногорска полиција ДЕА и италијанска полиција, је у току.

Наиме, службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу дроге Сектора криминалистичке полиције дошли су до оперативног податка да припадници једне организоване криминалне групе имају намјеру да прокријумчаре већу количину хашиша из Марока у Либију. С обзиром да пут кријумчарења дроге није пролазио кроз територијалне воде Црне Горе, службеници Одсјека су ове податке размијенили са ДЕА-ом, након чега је услиједило планирање и реализације овог предмета у кординираним заједнићким активностима.

Активностима које је спровела и провјерама које је извршила дошло се до сумње да ова лица, под кринком да путују као посада брода у сврху испитивања подморја, планирају да на дотични брод, који је испловио из Луке Зеленика, по доласку у Мароко укрцају двије тоне хашиша и да ту дрогу прокријумчаре морским путем у Либију.

У координираној акцији италијанска полиција зауставила је брод у италијанским територијалним водама. Извршен је претрес брода и пронађено је 2.000 килограма материје за коју се сумња да је опојна дрога хашиш. Поменутих 11 лица је приведено ради даљих мјера и радњи. Узимају се изјаве и од осталих чланова посаде брода. Слиједе даље активности у криминалистичкој обради овог предмета.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?