Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Званично отворен гранични прелаз Божај/ Хани и Хотит

Објављено: 03.08.2018. 21:13 Аутор: МУП
Данас је званично обиљежен завршетак реконструкције граничног прелаза Божај/ Хани и Хотит. Ради се о стратешком пројекту прекограничне сарадње, у оквиру којег је омогућена реконструкција граничног прелаза Божај, за који је Европска унија обезбиједила милион еура са циљем рјешавања проблема саобраћајних гужви и повећања безбједности на том појасу.

ВИДЕО: Отварање граничног прелаза Божај Хани и Хотит - КАДРОВИ

ВИДЕО: Министар унутрашњих послова Мелвудин Нухоџић - отварање граничног прелаза Божај - ОБРАЋАЊЕ

Говорећи на свечаном отварању реконструисаног граничног прелаза, министар унутрашњих послова Црне Горе Мелвудин Нухоџић истакао је да се ради о стратешком пројекту, који са црногорске стране обухвата реконструкцију граничног прелаза Божај и изградњу новог заједничког граничног прелаза Затријебачка Цијевна-Грабон.

"Пројекат значајно утиче на даље јачање веза са нашим првим комшијама, Републиком Албанијом, али је, истовремено, допринос нашој тежњи, коју успјешно спроводимо кроз своју европску интеграцију на националном и регионалном нивоу, а која има за циљ да услове на капијама наших држава усклађујемо са оним што је правна тековина Европске уније и Шенген стандарда," рекао је Нухоџић.

Министар унутрашњих послова Албаније Фатмир Џафај исказао је увјерење да ће кроз овај пројекат бити унапријеђена инфраструктурна повезаност двије земље, те да ће умногоме допринијети подизању квалитета услуга за грађане, убрзати процедуре и олакшати путовања како држављана двије земље, тако и туриста.

„Наш је циљ да достигнемо намодерније стандарде на овом граничном прелазу, који ће бити компатибилни са стандардима ЕУ“, казао је министар Џафај и додао да ће пројекат реконструкције омогућити боље управљање граничним прелазима и омогућити ефикасније контроле како путника, тако и робне размјене између Црне Горе и Албаније.

Церемонији су присуствоали шефови Делегација Европске уније у Подгорици и Тирани, амбасадори Аиво Орав и Романа Влахутин, који су нагласили значај пројекта у циљу бољег повезивања земаља региона.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?