Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Расвијетљена три кривична дјела из области имовинског криминалитета; против четири лица поднијета кривична пријава

Објављено: 03.08.2018. 21:47 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва су, предуизмајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетли три кривична дјела која су почињена на штету станара стамбених зграда на подручју Општине Будва. Полицијски службеници су том приликом процесуирали четири лица због постојања основане сумње да су починила кривично дјело тешка крађа, док је једно од тих лица осумњичено за још два кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Будва су, спроведеним планским активностима, предузели низ оперативно – тактичких мјера и радњи на расветљавану кривичних дјела и истог дана кад је дјело извршено, односно 31.07.2018 године, у службене просторије ЦБ Будва, привели С.Г. (24), Д.Б. (23), Н.К. (19) и Д.К. (21), сва лица из Нишића, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа. Они су, како се сумња, кривично дјело тешка крађа починили на штету И.К. станара стамбене у улици Филипа Ковачевића, на начин што су истог дана из ТЕП ормара, који се налази у ходнику стамбене зграде, противправно присвојили један осигурач који је био уграђен у наведени ормар. Од С.Г. је одузет отуђени осигурач и враћен је власнику.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је С.Г. починио кривично дјело крађа и кривично дјело тешка крађа у априлу 2018. године на подручју Општине Будва. Он је, сумња се, кривично дјело крађа починио, 07.04.2018.године, на начин што је из ТЕП ормара, који се налази у ходнику зграде отуђио 20 осигурача за струју марке „Хагер” као и одређену количину конектора и временских тајмера исте марке. С.К. се, како се сумња, са отуђеним стварима удаљио у непознатом правцу. С.Г. је кривично дјело тешка крађа починио, сумња се, на начин што је,16.04.2018. године, из „ГРТ“ ормара који се налази у ходнику исте зграде отуђио девет комплета за стубичну расвјету и комплет конектора.

Наиме, током криминалистичке полицијски службеници су дошли до сумње да је С.Г. отуђене осигураче уграђивао у приватне објекте на подручју Никшића и Подгорице. Након саслушања осумњичених лица упознати су полицијски службеници Центра безбједности Подгорица ради даље криминалистичке обраде и саслушања осумњичених лица с обзиром на сазнања службеника ЦБ Будва да су осумњичени починили више сличних кривичних дјела на подручју Подгорице у току јула. Подсјећамо да су службеници ЦБ Подгорица ово лице, С.Г, лишили слободе 01.08.2018. године, због сумње да је починило кривично дјело крађа у продуженом трајању, 03.04.2018. године, на штету правних лица у Подгорици.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору који је наложио да се против осумњичених лица поднесе посебан извјештај као допуна кривичних пријава, претходно поднијетих против непознатих починилаца, у редовном поступку због постојања основане сумње да су починили наведена кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?