Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Рожаје: Спријечена ликвидација; импровизована експлозивна направа деактивирана на лицу мјеста

Објављено: 03.08.2018. 23:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Рожаје су правовременим мјерама и радњама, заједно са службеницима Групе за антитерористичке прегледе, координираним активностима спријечили планирану ликвидацију у Рожајама. Импровизована експлозивна направа велике разорне моћи, која је била закачена испод возила које користи А.Х, је деактивирана на лицу мјеста од стране службеника Групе за антитерористичке прегледе. Ова експлозивна направа је била постављена ради активирања даљинским путем.

Наиме, службеници ОБ Рожаје су данас, 03.08.2018. године, око 10,45 часова, обавијештени да се испод возила „Ауди Q7“, које користи А.Х, а које се налазило у дворишту његове породичне куће у Рожајама, налази сумњиви предмет за који се претпоставља да је експлозивна направа.

На лице мјеста су одмах упућени службеници ОБ Рожаје ради обезбјеђивања лица мјеста до доласка Групе за антитерористичке прегледе Сектора за обезбјеђење личности и објеката. О догађају је одмах обавијештен и државни тужилац у ОДТ у Рожајама.

На лицу мјеста је извршен увиђај, којом приликом је установљено да се ради о импровизованој експлозивној направи велике разорне моћи, која је садржала велику количину ТНТ-а. Ова експлозивна направа је била повезана са електронском плочом на којој се налазила СИМ картица, као и детонаторска каписла која служи за активирање експлозивне направе на даљину.

Импровиозована експлозивна направа је деактивирана од стране службеника Групе за антитерористичке прегледе, чиме су спријечене евентуалне посљедице по живот и тијело и имовину које су могле настати активирањем ове направе.

Сви изузети трагови биће упућени у Форензички центар ради вјештачења. Биће предузете и друге полицијско – тужилачке мјере и радње ради идентификовања лица које је починило кривична дјела изазовање опште опасности и недозвољено држање оружја и експлозивних материја, како је тужилац и квалификовао овај догађај.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?