Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Убиство у покушају расвијетљено у кратком року; осумњичени лишен слободе

Објављено: 05.08.2018. 19:09 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су данас, у кратком року, расвијетлили кривично дјело убиство у покушају почињено на штету С.Р. (23) из Никшића и за мање од десет сати од кад је пријављен догађај су идентификовали, пронашли и лишили слободе осумњичено лице, М.В. (21) из Никшића.

Наиме, Дежурној служби ЦБ Никшић је данас, 05.08.2018. године око 01,20 часова од стране особља Медицинског центра Никшић пријављено да је код њих примљен С.Р. са три убодне ране у предјелу стомака. Полицијски службеници су одмах упућени у МЦ Никшић гдје су затекли С.Р. који није желио да сарађује са полицијом већ је казао да је повреде наводно задобио приликом пада на жичану ограду.

С обзиром да је утврђено да се ради о повредама насталим из насиља, службеници ЦБ Никшић су одмах предузели полицијске мјере и радње које су убрзо довеле до проналаска лица мјеста извршења кривичног дјела, у улици Вука Караџића у Никшићу. И околности на лицу мјеста су указивале да је оштећени С.Р. повреде задобио од стране другог лица. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици по чијем овлашћењу су службеници ЦБ Никшић извршили увиђај на лицу мјеста. Изузети су трагови са лица мјеста који ће бити предмет вјештачења у Форензичком центру.

Службеници ЦБ Никшић су даљим оперативним радом дошли до идентитета лица за које се сумња да је извршило ово кривично дјело, М.В. Он је око 11,00 часова пронађен. Код њега је пронађен и одузет нож који је, како се сумња, коришћен приликом извршења наведеног кривичног дјела а који ће такође бити упућен у Форензички центар ради вјештачења.

М.В. је лишен слободе и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици, због основане сумње да је, на штету С.Р, починио кривично дјело убиство у покушају.

С.Р. је у догађају задобио повреде опасне по живот. Над њим је извршен оперативни захват након којег је смјештен на Одјељење интензивне његе МЦ Никшић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?