Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расвијетљено пет кривичних дјела из области имовинског криминалитета почињених у Будви, Бару и Никшићу; осумњичени лишен слободе

Објављено: 06.08.2018. 18:16 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва расвијетлили су пет имовинских деликата – четири разбојништва и једну тешку крађу. Од ових пет кривичних дјела два су почињена у Будви, два у Бару и једно у Никшићу. Лице осумњичено да их је извршило, П.Ш. (26) из Подгорице, је лишено слободе.

Службеници ЦБ Будва су лишили слободе П.Ш. синоћ, 05.08.2018. године, током засједе, док је он данас, уз посебне извјештаје као допуне кривичних пријава претходно поднијетих против непознатог извршиоца, приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Котору.

Осумњичени П.Ш. је, како се сумња, два кривична дјела у Будви – разбојништво и тешку крађу починио у фебруару ове године. Он је, сумња се, кривично дјело разбојништво починио на начин што је, 20.02.2018. године, ушао у објекат кладионице „Волцано д.о.о. Везув“, која се налази у насељу Подкошљун, гдје је пријетњом да ће извадити нож иза појаса радницу приморао да му преда пазар у износу од 570 еура. П.Ш. је, сумња се, кривично дјело тешка крађа почињено на дрзак начин извршио осам дана касније, 28.02.2018. године, у објекту кладионице „Лоб“ у насељу Подкошљун одакле је, док је радница сједјела за пултом, из ладице радног стола који се налазио до пулта извадио и отуђио коверту у којој је налазило 400 еура.

Током криминалистичке обраде ова два предмета расвијетљена су још три кривична дјела за која се сумњичи П.Ш, и то два кривична дјела разбојништво почињена у јануару и августу ове године у Бару на штету два објекта спортских кладионица „Волцано д.о.о. Везув“ и једно кривично дјело разбојништво у Никшићу почињено у фебруару ове године такође на штету објекта спортске кладионице „Волцано д.о.о. Везув“.

Осумњишени П.Ш. је државном тужиоцу у ОДТ у Котору приведен уз посебне извјештај за два кривична дјела почињена у Будви, док су службеници ЦБ Бар и ЦБ Никшић узели изјаве од њега у вези са кривичним дјелима почињеним у ова два града те ће стога надлежном тужиоцу бити прослијеђени и посебни извјештаји и за ова кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?