Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање: Црна Гора је свој однос према страдалима показала када је било најпотребније

Објављено: 07.08.2018. 00:38 Аутор: мод
Војни изасланик Црне Горе у Републици Хрватској, пуковник Иван Машуловић, је учествовао на обиљежавању Дана побједе и домовинске захвалности, као и Дана хрватских бранитеља,у оквиру редовних активности и на позив домаћина, у складу са уобичајеним дипломатским протоколом.
       
Он није био у Книну да прославља било чије побједе или поразе, нити страдања било ког народа,како се то злонамјерно жели инсинуирати. Та реторика и смјештање овог безазленог цивилизацијског чина у контекст сулудог рата 90-тих, не приличи 20-им годинама овог вијека, новом времену у којем су и Црна Гора и Србија земље кандидати у преговарачком процесу са ЕУ.

Црна Гора је свој однос према страдалима показала кад им је то било најпотребније. Данас је окренута сигурној европској будућности, и одлучно иде у корак са развијеним демократским земљама,ослобођена баласта прошлости.Без обзира на било чија очекивања, Црна Гора не жели никад више да бије туђе битке, већ је окренута свом развоју и напретку,и изградњи добросусједских односа са свим земљама у окружењу, што је најбољи пут за јачање регионалне стабилности. Такав однос Црна Гора има и према блиској,пријатељској Србији, као и према блиској и пријатељској Хрватској, уз то и савезничкој земљи у НАТО. Ово је позиција Црне Горе у односу на тај догађај. Све друго су најобичније инсинуације, које углавном долазе од оних који су и тада, као и данас, покушавали да ламентирају над судбином погинулих и прогнаних,и да политички профитирају на њиховој несрећи.
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?