Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тузи: Заплијењен око 51 килограм марихуане

Објављено: 08.08.2018. 21:17 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи данас су у мјесту Миљац, у близини границе са Републиком Албанијом, заплијенили око 51 килограм марихуане.

Наиме, службеници ОГБ Тузи су, поступајући сходно оперативним сазнањима, извршили обилазак терена у реону Корита – Миљац, гдје су у непосредној близини границе примијетили лице које је на леђима носило џак. Будући да се лице налазило близу границе, успјело је да побјегне преко граничне линије на албанску територију када је примијетило полицијске службенике и притом је бјежећи испустило џак на нашој територији.

Џак је изузет и предат службеницима Одсјека за борбу против дроге. У њему се налазило 50,8 кг материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, као и гранична полиција Албаније.

Пронађена дрога биће вјештачења у Форензичком центру, а комуникација са колегама у Албанији се наставља ради идентификовања лица које је прокријумчарило џак са дрогом на нашу територију, а затим побјегло након што је џак одбацило.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?