Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: У Москви по нашој међународној потјерници лишен слободе осумњичени у акцији „Артур“

Објављено: 10.08.2018. 17:27 Аутор: УП
Службеници полиције Руске Федерације су, поступајући по међународној потјерници коју је расписао НЦБ Интерпол Подгорица, у Москви лишили слободе Д.Д. (50) из Берана.

НЦБ Интерпол Подгорица је расписао међународну потјерницу за Д.Д. ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред Вишим судом у Бијелом Пољу, због основане сумње да је починио кривична дјела криминално удруживање и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Д.Д. се наиме потражује због наведених кривичних дјела за која је осумњичен у оквиру полицијске акције „Артур“. Акција „Артур“ спроведена је, подсјећамо, 27.12.2017. године, а реализовали су је службеници Одсјека за борбу против дроге у сарадњи са Вишим државним тужиоцем у Бијелом Пољу и у садејству са службеницима Специјалне антитерористичке јединице, ЦБ Беране, ОБ Рожаје и ОБ Плав. Вишемјесечна акција „Артур“ је била усмјерена на пресијецање ланца кријумчарења опојне дроге марихуана из Албаније и Косова у Црну Гору, а затим даље према Републици Србији и земљама Западне Европе. Службеници Одсјека су у акцији заплијенили око 15 килограма марихуане типа сканк. Наведеног дана, 27.12.2017. године, четири лица су лишена слободе док су се три лица потраживала а међу та три лица био је Д.Д.

Слиједи комуникација између надлежних органа Руске Федерације и Црне Горе у вези са изручењем овог лица нашој држави.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?