Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Млади возач прекршајно санкионисан уз привремено одузимање возачке дозволе због управљања возилом брзином од 174 км/х

Објављено: 10.08.2018. 20:49 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе полиције за безбједност саобраћаја су јуче регистровали више тешких саобраћајних прекршаја, од којих издвајамо прекорачење брзине управљања возилом од стране младог возача.

Наиме, млади возач Б.В. (21) из Будве, који је управљао возилом марке „ВW Тоуран” и кретао се магистралним путем Бар – Подгорица, је заустављен у мјесту Горичани због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету наиме снимљена је брзина кретања возила од 174 км/х, гдје је ограничење 80 км/х, иако је највећа дозвољена брзина за возила којима управљају млади возачи и возачи почетници ограничена на 70 км/х сходно одредбама члана 37а Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Против поменутог возача је Суду за прекршаје поднијета прекршајна пријава из члана 318 став 1 тачка 1 ЗОБС-а, а возачу је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола.

Припадници саобраћајне полиције ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима, како би омогућили већи степен безбједности свих учесника у саобраћају.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?