Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пријеми код пуковника Брајковића: Један припадник ВЦГ иде у мисију ЕУТМ, двоје се вратили из операције ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА

Објављено: 14.08.2018. 18:28 Аутор: мод
Замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе, пуковник Светозар Брајковић, примио је данас мајора Милутина Миличића који ће бити упућен у мисију "ЕУТМ" (Еуропеан Унион Траининг Миссион ин Мали) у Републици Мали.

Пуковник Брајковић пожелио је мајору Миличићу успјешну реализацију задатка у мисији, те изразио очекивање да ће на достојан начин представљати Црну Гору и Војску Црне Горе.

Мајор Миличић се захвалио на указаном повјерењу, те истакао да рад у мисији, поред ангажовања на задацима, представља прилику за лично и професионално усавршавање у мултинационалном окружењу.

Војска Црне Горе учествује у мисији "ЕУТМ" од маја 2014. године. Мајор Миличић, који ће обављати дужност вође логистичког тима инструктора за обуку припадника Оружаних снага Републике Мали, замијениће поручника бојног брода Сашу Чепића, који је на тој дужности био од фебруара ове године.

Пуковник Брајковић је примио и старије воднике И класе Мирсада Бибића и Николу Шиљка након успјешно завршене мисије у Команди операције "ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА".

Пуковник Брајковић је оцијенио да је учешће припадника Војске у међународним операцијама изузетна прилика за обуку и усавршавање, те да значајно доприноси развоју способности и унапређењу интероперабилности.

Старији водници И класе Бибић и Шиљак су од марта ове године били ангажовани на штабним дужностима на командном броду "ИТС Царло Марготтини" Ратне морнарице Републике Италије.

"ЕУ НАВФОР АТАЛАНТА" је операција поморских снага Европске Уније са мандатом спречавања пиратских напада и оружане пљачке у водама Индијског океана, са фокусом на морски простор Сомалије.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?