Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Преко 1000 пријава грађана за Пројекат 1000+

Објављено: 14.08.2018. 20:04 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

У трећој фази Пројекта 1000+ поднијете су 1054 пријаве грађана за рјешавање стамбеног питања. Јавни позив био је отворен од 23. јула до 13. августа, а грађани су предавали документацију у пет комерцијалних банака. 

За учешће у Пројекту грађани су поднијели пријаве у 15 црногорских општина, а највише у Подгорици – 793. У Бару су предате 74 пријаве, у Никшићу 63, Бијелом Пољу 39, Херцег Новом 26, Пљевљима 14, Беранама 10, Цетињу 9, у Будву 7, у Данилограду 6. У Мојковцу, Рожајама и Тивту поднијете су по 3 пријаве док су у Колашину и Котору поднијете по двије пријаве. 

Учешће у пројекту пријавило је 39 инвеститора, односно физичких и правних лица, понуђача стамбених објеката. Након прегледа и евалуације достављене документације инвеститора, Пројектни одбор је утврдио двије листе инветитора. Листа А обухвата понуду понуђача стамбених објеката чија документација је комплетна. Листа Б обухата понуду понуђача којима документација још увијек није комплетна и којима је дат додатни рок за допуну документације. Након допуне документације, сви понуђачи ће бити на А листи. 

 

У понуди су стамбене јединице у 8 општина, и то у Подгорици, Цетињу, Никшићу, Пљевљима, Бијелом Пољу, Мојковцу, Бару и Херцег Новом. Листа понуђених станова, заједно са фотографијама и диспозицијом, доступна је на сајту www.1000плус.ме.

 

Планирано је да прва група ваучера буде додијељена приоритетним лицима у  септембру. Домаћинства која имају приоритет су: самохрани родитељи, односно старатељи, лица са инвалидитетом, породична домаћинства чији је члан лице са инвалидитетом, породична домаћинства са дјецом са сметњама у развоју, млади који су били дјеца без родитељског старања и жртве насиља у породици.

Након тога, ваучери ће се додјељивати циљним групама и то: 

− 40% корисницима чији је члан породичног домаћинства запослен у јавном сектору,

− 30% брачним супружницима код којих оба супружника имају до 35 година живота,

− 30% осталим корисницима.

 

У претходне двије фазе Пројекта 1000+ стамбено питање ријешило је 809 породичних домаћинстава, односно 2149 грађана Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?