Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Е.Ћ. лишен слободе; сумња се да су смртно страдали и повријеђени имали намјеру да га лише живота

Објављено: 14.08.2018. 21:43 Аутор: УП
Брзом реакцијом и ефикасним оперативним радом службеника Центра безбједности Бијело Поље расвијетљен је догађај од синоћ у којем је у употреби ватреног оружја једно лице смртно страдало, док су два лица повријеђена. Након консултација са тужиоцем, Е.Ћ. (32) из Бијелог Поља је лишен слободе, због сумње да је, на штету Ж.П. и Љ.Л, починио кривично дјело тешко убиство у покушају квалификовано смртном посљедицом у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Е.Ћ. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, због основане сумње да је починио наведена кривична дјела.

Досадашње полицијске активности указују на сумњу да су Ж.П. (47) из Србобрана, држављанин Републике Србије, и Љ.Л. (46) из Земуна, такође држављанин Републике Србије, илегално ушли у Црну Гору и дошли до мјеста које припада Општини Бијело Поље а гдје живи Е.Ћ. у намјери да га лише живота.

Синоћ око 23,30 часова, у близини куће Е.Ћ, дошло је до, наиме, како се сумња, употребе ватреног оружја између Ж.П. и Љ.Л. са једне и Е.Ћ. са друге стране у којој је Е.Ћ. лишио живота Ж.П. и задао повреду Љ.Л. док је Е.Ћ. такође задобио повреду.

Љ.Л. је задобио повреду – прострелну рану у предјелу рамена и налази се на болничком лијечењу, а према информацијама које посједујемо није животно угрожен. Повреду – прострелну рану надлактице задобио је и Е.Ћ. и њему је пружена медицинска помоћ након које је приведен у ЦБ Бијело Поље.

На лицу мјеста је, подсјећамо, извршен увиђај. Изузети су трагови који ће бити вјештачени у Форензичком центру. У непоседној близини тијела Ж.П. пронађен је и изузет пиштољ „Взор“, цал. 7,65 мм са пригушивачем.

Слиједе даље полицијско – тужилачке мјере радње у овом предмету.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?