Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење о листи и списку НВО које су предложиле кандидате за чланове Савјета за сарадњу органа државне управе и НВО

Објављено: 15.08.2018. 16:02 Аутор: МЈУ
На основу одредби Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18) Одлуке о Савјету за сарадњу органа државне управе и невладиних организација ("Службени лист ЦГ", број 47/18), Министарство јавне управе је спровело поступак предлагања представника невладиних организација у Савјет за сарадњу органа државне управе и невладиних организација.
Како по позиву од 12. јула 2018. године, за три области није било предложених кандидата или приједлози нису били у складу са критеријумима из истог, то је Министарство јавне управе 30. јула поново објавило позив за предлагање представника невладиних организација за чланство у Савјету за области волонтеризам, развој филантропије и европске интеграције.
На поменути позив су, у року који је истекао 9. августа 2018., пристигле двије пријаве. Приједлог који је био у складу са Јавним позивом, односио се на једно од три поменута подручја дјеловања, волонтеризам, а за област европске интеграције и развој филантропије није било приједлога у складу са јавним позивом, па ће за ове двије области бити поново објављен јавни позив за предлагање два (2) представника НВО у Савјет.
На основу става 1 члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18) Министарство јавне управе, објављује ЛИСТУ ПРЕДСТАВНИКА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ПРЕДЛОЖЕНИХ У САВЈЕТ ЗА САРАДЊУ ОРГАНА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА по Јавном позиву од 30. јула 2018. године са називом организација које су их предложиле.
Листу мозете преузети овдје
Уз Листу, Министарство објављује и СПИСАК невладиних организација које нијесу доставиле уредне и потпуне приједлоге, односно које нијесу испуниле критеријуме из Јавног позива за предлагање представника невладиних организација у Савјет за сарадњу органа државне управе и невладиних организација од 30. јула 2018. или су предложиле представника који не испуњава критеријуме из истог.
Списак мозете преузети овдје
Листа и Списак биће објављени на интернет страници Министарства јавне управе и интернет порталу електронске управе е-управа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?