Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Заплијенено 280 гр марихуане; осумњичени лишен слободе – од почетка године у Црној Гори заплијењено преко три тоне опојних дрога

Објављено: 15.08.2018. 18:30 Аутор: УП
UP

Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге јуче су у Будви пронашли и заплијенили 280 грама марихуане и лишили слободе лице које је дрогу превозило у возилу, И.З. (28) из Будве.

Наиме, службеници Одсјека су јуче, предузимајући мјере и радње у циљу спрјечавања уличне продаје опојних дрога на подручју Будве, око 17,00 часова на магистралом путу у мјесту Завала контролисали возило „Фиат Пунто“, којим је из правца Подгорице у правцу Будве управљао И.З. Приликом контроле испод сједишта сувозача пронађена је пвц кеса у којој се налазила сасушена биљна материја за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, тежине 280 грама.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици. И.З. је лишен слободе. Он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен наведеном тужиоцу, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Од почетка ове године на подручју Црне Горе укупно је заплијењено преко три тоне опојних дрога (око 3.025 килограма). Од тога, марихуане и сканка је било око 2,99 тона. Заплена кокаина до овог момента износи преко 34,5 килограма. Хероина је до сада заплијењено у количини од око 1,2 кг, а екстазија 1.273 комада, хашиша 145 гр, амфетамина 147 гр и ЛСД-а 25 комада.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?