Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић и директор Клиничког центра др Ераковић у Цириху разговарали о креирању центра за дијагностику из области неурологије и радиологије

Објављено: 15.08.2018. 19:00 Аутор: Министарство науке
Министарка науке, др Сања Дамјановић, и директор Клиничког центра Црне Горе, др Јевто Ераковић, састали су се 14. августа 2018. године, у Цириху, са професором Томасом М. Кеслером, предсједником непрофитне организације Сwисс Цонтиненце Фоундатион и начелником Одјељења за неурологију Универзитетске болнице Балгрист, Универзитета у Цириху, Швајцарска, у циљу успостављања сарадње која би првенствено била фокусирана на унапријеђење квалитета здравствене заштите у Црној Гори, а на основу заједничких научних, образовних и здравствених пројеката.

Током састанка, разматрани су први кораци сарадње и једна од идеја је креирање центра за дијагностику у области неурологије и радиологије, управо уз помоћ непрофитне организације ‘Сwисс Цонтиненце Фоундатион’. Центар би пружио атрактивно истраживање у овој области, уз блиску сарадњу са Универзитетском болницом Балгрист, као и Универзитетом у Цириху. На овај начин били би омогућени изврсни услови, првенствено за млађе генерације, коришћењем модерне опреме, уз трансфер знања и техника из реномираних швајцарских институција, као и кроз заједничке развојне истраживачке пројекте између Црне Горе и Швајцарске.

Швајцарска делегација ће посјетити Црну Гору 6. септембра 2018. године, када ће дати конкретан приједлог концепта и буџета овог центра.

Овом приликом, министарка Дамјановић и др Ераковић су обишли болницу Балгрист и упознали се са активностима и истраживањима која се врше у тој престижној институцији.
МИНИСТАРСТВО НАУКЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?