Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Три млада возача санкионисана због управљања возилом већом брзином од дозвољене

Објављено: 15.08.2018. 20:46 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе полиције за безбједност саобраћаја су јуче регистровали више тешких саобраћајних прекршаја, међу којима издвајамо три прекршаја, која се односе на прекорачење брзине. У питању су случајеви:

• Возача Д.Ћ. (24) из Будве, који је 14.08.2018. године управљао возилом марке „ВW Пассат” и кретао се магистралним путем Подгорица – Бар, гдје је око 14,10 часова заустављен у мјесту Горичани, Општина Подгорица, због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 177 км/х, гдје је ограничење 80 км/х. Против овог возача поднијета је прекршајна пријава из члана 318 став 1 тачка 1 Закона о безбједности саобраћаја на путевима, а возачу је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола;

• Младог возача Н.Г. (20) из Бара, који је управљао возилом марке „Ауди А6” и кретао се магистралним путем Подгорица – Бар, гдје је око 20,00 часова заустављен у мјесту Созина, Општина Бар, због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 160 км/х, гдје је ограничење 80 км/х, иако је највећа дозвољена брзина за возила којима управљају млади возачи и возачи почетници, ограничена на 70 км/х сходно одредбама члана 37а ЗОБС-а. Против поменутог возача поднијета је прекршајна пријава из члана 319 став 1 тачка 4 и издат прекршајни налог због непосједовања возачке дозволе код себе;

• Младог возача Е.Р. (21) из Бара, који је управљао возилом марке „ВW Голф” и кретао се магистралним путем Подгорица – Бар, гдје је око 15,45 часова заустављен у мјесту Горичани, због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 151 км/х, гдје је ограничење 80 км/х, иако је највећа дозвољена брзина за возила којима управљају млади возачи и возачи почетници, ограничена на 70 км/х сходно одредбама члана 37а ЗОБС-а на путевима. Против поменутог возача поднијета је прекршајна пријава из члана 319 став 1 тачка 4 и издат прекршајни налог због непосједовања возачке дозволе код себе.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?