Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција спасавања на мору: Полицијски службеници спасили седам руских држављана са једрилице

Објављено: 16.08.2018. 14:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Регионалног центра граничне полиције „Југ“ су јуче, у акваторији Будве, извели акцију трагања и спасавања којом приликом су са једрилице спасили седам држављана Руске Федерације.

Наиме, јуче у поподневним часовима полицијски службеници су извели акцију трагања и спашавања службеним пловилом и са једрилице имена „Нана“ извршили спасавање седам руских држављана.

Службеници РЦГ полиције Југ су претходно примили позив од Управе поморске сигурности у којем је полицијским службеницима саопштено да се на узбурканом мору, на удаљености на око четири наутичке миље југозападно од острва Св. Никола, налази једрилица којој је мотор покварен. Полицијски службеници Јединице граничне полиције Будва су по позиву одмах испловили службеним пловилом и на наведеној позицији пронашли пловило односно једрилицу „Нана“. Са једрилице су успјешно прекрцали седам лица – држављана Руске Федерације на службено пловило.

Установљено је да су ова лица у добром здравственом стању и да им није потребна медицинска помоћ. Такође је утврђен идентитет власника пловила који је руски држављанин а о чему је обавијештен инспектор за сигурност поморске пловидбе Лучке капетаније Бар.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?