Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Лишен слободе и Љ.Л. због покушаја убиства Е.Ћ

Објављено: 17.08.2018. 18:03 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су, након консултација са надлежним тужиоцем, лишили слободе Љ.Л. (46) из Земуна, држављанина Републике Србије, због сумње да је, 13.08.2018. године око 23,30 часова, на подручју Општине Бијело Поље, починио кривично дјело убиство у покушају на штету Е.Ћ. (32) из Бијелог Поља, као и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је Љ.Л. са умишљајем покушао да лиши живота Е.Ћ, употребом ватреног оружја.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је Љ.Л. наиме, заједно са сада преминулим Ж.П. (47) из Србобрана, такође држављанином Републике Србије, претходно илегално ушао у Црну Гору, те да су ова два лица потом дошла до мјеста које припада Општини Бијело Поље а гдје живи Е.Ћ. у намјери да га лише живота.

Осумњичени Љ.Л. се још увијек налази на болничком лијечењу гдје га обезбјеђују полицијски службеници. Надлежни тужилац ће га саслушати у законском року.

Подсјећамо да је брзом реакцијом и ефикасним оперативним радом службеника Центра безбједности Бијело Поље поменути догађај расвијетљен у кратком року. У том догађају од 13.08, у употреби ватреног оружја, једно лице је смртно страдало, док су два лица повријеђена. Наведеног дана, око 23,30 часова, у близини куће Е.Ћ, дошло је до, наиме, како се сумња, употребе ватреног оружја између Ж.П. и Љ.Л. са једне и Е.Ћ. са друге стране у којој је Е.Ћ. лишио живота Ж.П. и задао повреду Љ.Л. док је Е.Ћ. такође задобио повреду. Након консултација са тужиоцем, Е.Ћ. (32) из Бијелог Поља је лишен слободе након догађаја, због сумње да је, на штету Ж.П. и Љ.Л, починио кривично дјело тешко убиство у покушају квалификовано смртном посљедицом у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Е.Ћ. је, уз кривичну пријаву, приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, због основане сумње да је починио наведена кривична дјела. Након саслушања надлежни државни тужилац у ВДТ у Бијелом Пољу је за Е.Ћ. донио рјешење о задржавању у полицијским просторијама а потом је ово лице приведено судији за истрагу Вишег суда у Бијелом Пољу. Судија за истрагу је одредио притвор за Е.Ћ. и он је након тога спроведен у ЗИКС.

Љ.Л. је, подсјећамо, у догађају задобио повреду – прострелну рану у предјелу рамена и од тада се налази на болничком лијечењу, а његово здравствено стање је стабилно. Повреду – прострелну рану надлактице задобио је и Е.Ћ. и њему је пружена медицинска помоћ након које је приведен у ЦБ Бијело Поље а затим и лишен слободе.

На лицу мјеста је, подсјећамо, извршен увиђај. Изузети су трагови који ће бити вјештачени у Форензичком центру. У непоседној близини тијела Ж.П. пронађен је и изузет пиштољ „Взор“, цал. 7,65 мм са пригушивачем.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?